Із всіх гуманітарних принципів, відображених у деклараціях ООН та ЮНЕСКО, толерантність,або терпимість став чомусь чи не найбільш дискусійним. Існує певний парадокс: ідея рівності всіх людей та недопущення дискримінації за будь-якою ознакою, ніби не викликає жодних заперечень, а толерантність, що є похідною від рівності, раз по раз піддається сумнівам. Щоб боротися з таким станом речей і утверджувати терпимість шляхом збільшення поінформованості про неї, й було встановлено відзначення Міжнародного дня толерантності 16 листопада.

У цю дату БІБЛІОТЕКА провела онлайн зустріч з керівницею проєкту «MakerSpace Lviv» Анною Косарєвою, яка вже тривалий час працює заради утвердження толерантності в Україні. Плодом зусиль команди, до якої вона належить, є дитяча книжка “Який такий”, створена за участі художниці-ілюстраторки Надії Кушнір, редакторки тексту Юлії Аронової та львівського офісу освітньо-комунікаційної платформи EdPro. Оскільки “Який такий” існує у кількох мультимедійних форматах, книжку зручно використовувати на шкільних класних і позакласних тематичних заняттях.

Толерантність, говорить Анна Косарєва, це також мистецтво вчасно й чесно відповідати на поставлені дитячі питання і мовчати тоді, коли діти нас ні про що не запитують. Це не так легко, як може здатися, але нічого надприродного тут теж немає. Достатньо, наприклад, коли йдеться про погану успішність із математики когось із учнів, не вказувати як на причину на неблагополучність його (чи її) батьків, а таки зосередитися на математиці…

Книжку “Який такий” можна переглянути онлайн тут.

Запрошуємо Вас на перегляд нашої онлайн-зустрічі

Категорії: Без категорії

Easysoftonic