БІБЛІОТЕКА та видавництво Book Chef продовжують цикл профорієнтаційних онлайн-зустрічей “Кастинг професій”. Нашими гостями були фахівчині, кандидатки технічних наук, доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів Олена Подобій та Ірина Радзієвська. Відтак ми говорили про професійну підготовку та перспективи кар’єри фахівців-технологів у хімічній та харчовій промисловості. Адже саме завдяки добре продуманій та чітко дотриманій технології виробництва можна виводити на ринок нові харчові продукти, парфумерні та косметичні композиції, засоби побутової хімії тощо. Попри цілковиту зануреність у виробничий процес, професія технолога вимагає творчого підходу й обізнаності, наприклад, з принципами маркетингу та основами психології. Саме завдяки зростанню арсеналу знань та умінь технологів стає можливим, наприклад, масове виробництво недорогої косметики з природних компонентів. Сучасні фахівці навчилися перетворювати такі відходи харчопрому, як виноградні кісточки, на цінну парфумерну сировину. До того ж тямущий технолог у штаті – запорука майбутнього бізнесу та окупності інвестицій, зрештою, це стабільні показники та дотримання стандартів якості продукції. Пані Олена та пані Ірина знають, як зробити майбутніх фахівців не тільки добре обізнаними, але й упевненими у своїх вміннях, здатними прораховувати й мінімізувати виробничі ризики.

Перед тим, як запросити до перегляду відео із нашої онлайн-зустрічі, БІБЛІОТЕКА хотіла б нагадати про чи не найяскравішу історію успіху в світовій парфумерії. Коко Шанель не була парфумеркою, однак вона чітко знала, що тогочасні аромати не пасували жінкам, які прагнули жити активним життям нарівні з чоловіками. Жінки не повинні пахнути їжею, та й квіткові запахи доречні далеко не завжди. Потрібно покінчити з парфумами з нестійкими запахами, які у буквальному сенсі треба було лити на себе відрами, щоб аромат протримався бодай дві години. Потрібно було щось цілковито нове, і цим новим стала композиція із синтезованими хімічними компонентами. Парфумер та хімік-технолог Ернест Бо зумів втілити в життя концепт, придуманий Коко Шанель. Між іншим, 5 травня ароматові Chanel № 5 виповнилося рівно сто років!

Категорії: Без категорії

Повєткін Євген

ЦБ ім. Тараса Шевченка для дітей м. Києва, бібліотекар (з 2017 р.), 46 років. За освітою філолог, випускник Бердянського педуніверситету (1997 р.) і магістерського курсу з історії, теорії літератури та компаративістики НаУКМА (2000 р.)

Easysoftonic
EnglishFrenchGermanItalianUkrainian